Ljus i vårt hus

Igår köpte vi ett nytt filter till våran kamera. 80Rmb.

Utan filtret.

Med filtret.

Det kallar jag julmys.

Vi var och köpte filtret i det varuhuset vi varit i innan, där dem bara säljer kameror och kameratillbehör. När vi gick in i butiken fick vi använda oss av rörelser (pekade upp i taket på lampan) och teckningar (ritade stearinljus) för att göra oss förstådda vilket sorts filter vi ville ha.
Expediten tog oss till en annan butik som låg brevid. Jaha tänkte vi, dem kanske har slut på det filtret som vi vill ha så vi får hämta det någon annanstans. Expediten stod och tjattra med den andra expediten en stund. Och sen tog hon fram en glödlampa! Ha ha ha ha! Hon trodde att vi var två förrvirrade waiguoren(utlänningar) som ville köpa en glödlampa i ett kamera-varuhus. Men det visar bara hur hjälpsamma kineser är, helt fantastiskt vilken service dem ger en.
Till sist fick vi henne att förstå oss och vi fick vårat filter. Men den stackars damen skämdes en del när hon insåg missförståndet.

Kommentarer
Postat av: tesso

Hahahahaha aaaw! Stackars dam! Men ja det är helt otroligt vad hjälpsamma och snälla dom är:) Coolt filter! Det måste vara roligt att gå runt i såna affärer när man har en systemkamera. Fattar ni vad det är för nåt de säljer? Har de visningsbilder och sånt som exempel?

2009-12-02 @ 15:43:24
URL: http://metrobloggen.se/tesso
Postat av: lollo

Dem har inga visningsbilder, men Daniel har koll på det mesta där finns. Och det filtret vi köpte nu hittade jag info på internet så vi visste vad vi ville ha(:

2009-12-03 @ 07:41:21
URL: http://louiseodaniel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0