Barbie

30 Januari.
En hel byggnad med bara Barbie-saker. Bland annat finns där kläder, smink, spa och ett café.
Kina-Barbie.
Detta stället hade varit en dröm för mig för några år sedan.
Denna Barbie finns bara i Shanghai.
Jag och Barbie.
Man har ju inte Barbiekropps-idealet precis(;
Denna klänning kostade 1400Rmb, inte riktigt värt det kan jag tycka.
Jellybeans!
Jelly Beans är ett mjukt godis med alla dess smaker, det speciella med detta godis är att det finns "recept", du kan tex ta en godisbit som smakar blåbär och en som smakar smörpopcorn, och vips så får du en smak av blåbärsmuffins! Fler exempel är druvsmak+kanel=Glögg, Banan+Choklad pudding+Ananas+Jordgubb+Körsbär+Cream Soda=Banana Split.

Softdag

30 Januari.
Ikväll var vi på en västerländsk restaurang och åt en god pasta med en Grekisk sallad, jummy!
Sen var vi ute och promenerade en runda, bilder kommer sen.

Just nu ser jag på Avatar med dålig kvalitet och äter Pringels med cheese-smak och dippa värd 60 kr(sourcream kostar 50Rmb)!
Idag är det värt det(:

Fest

29 Januari.
Igår var det dags för fest, vi har inte festat på hur länge som helst, det är nog första gången vi har haft så många vita helger någonsin. Det har faktiskt varit skönt. Men så har vi ju också varit upptagna med andra roliga saker.
Laserpenna.

Fabric Market

Idag hämtade jag hem min trenchcoat från Fabric Market, älskar verkligen det stället! Det är så roligt att bestämma helt själv vad man vill ha.
400Rmb fick jag ge. Jag beställde två olika skärp till trenchcoaten, så jag kan använda ett vanligt och ett till att knyta en rosett, som ni ser på sista bilden.
Ge mig ett Fabric Market i Sverige!
Ps. Bilderna från Yellow Mountains kommer nog imorgon, vi hinner inte idag för vi ska partaja(äntligen!). Det tar ju lite tid att göra ett inlägg, för Daniel måste fixa bilderna, och sen tar det någon timme för mig att lägga upp det på bloggen, så håll ut(; .Ds.

Dra mig baklänges


Ser ni flaskan? Ser ni? SER NI?!
Bra...
En sommar för cirkus 8 år sedan när jag var 16(usch, börjar bli gammal), var vi ett härligt gäng i Helsingör som söp till det lite(förlåt mamma och pappa). Då upptäckte jag denna goda alkoläsk, och att det var i min favoritfärg lila gjorde ju inte saken sämre. Nästa gång jag var i Helsingör fanns den inte kvar. Så varenda gång jag varit utomlands, år efter år, har jag letat efter denna alkoläsk, men förgäves.
Förrens nu, när jag var i PEKING, i KINA! Vi gick av en händelse in i en butik för att handla muffins, då såg jag den!  "Nej detta är inte sant! Detta är helt overkligt" sa jag till Daniel sådär 20 gånger för mycket(vilket jag märkte på hans ansiktsuttryck).
Jag köpte 3st med mig hem. Smakade en i veckan, och som tur va, måste jag säga, var den inte lika god som jag mindes den. Det som gör mig mest glad är att jag får en liten nostalgitripp, och att äntligen ha fått smaka den igen!
Nu har jag iallafall en sak att bocka av från min att-göra-innan-jag-kolar-vippen-lista.

Springfestival

22 Januari.
I fredags var vi på Springfestival-party(Springfestivalen/Kinesiska nyåret börjar den 14 Feb och varar 2 veckor framåt) som skolan hade ordnat.
Kvällen till ära klädde jag mig (halvt) kinesiskt.
Förfest hos Kevin och Mirko.
Dem har ingen dålig utsikt.
På festen.
Det bjöds på massor av uppträdanden(på bilden ser ni 3 skolkamrater)...
...och lekar.
Ungefär hälften av personerna som var på festen.

Ursäkta

Ursäkta den dåliga uppdateringen, min datorsladd har gått isönder så jag kan inte använda min dator. Ska iväg imorgon och se om jag kan köpa någon billig sladd någonstans.

Här får ni en bild från helgens resa.
Jag har så otroligt ont i mina ben sen gårdagen så jag kan knappt gå, jag har haft träningsvärk förut, men detta är det värsta jag varit med om! Både jag och Daniel skrattar åt min gångstil hela tiden (och jag blir kallad för Maj-Britt). Ni som har haft träningsvärk i benen vet att det gör ännu mer ont när man går ner för trappor. Tror ni inte att min underbara pojkvän "puttar" ner mig för trapporna idag på väg till skolan? Ajajaj säger jag bara!
Mer om vår resa kommer i veckan.

Ojoj

Vi är hemma nu. Och vi lever, nästan iallafall...;)

Ska upp om 4 timmar, man kanske ska lägga sig nu?

Imorgon ska vi iväg och "klättra" i berg.
Vi är tillbaka på måndag-kväll/natt.
Haarre!

Hangzhou

16 Januari.
Del 3.

Lingyin-området.
Feilai Feng.
Religiösa hällristningar och en Feilaigrotta.
Finn ett stort fel.
Det känns otippat att se detta (hemska) tecken på en karta för ett Buddhistiskt område. Men i Asien används wan(som tecknet heter på kinesiska) för att symbolisera buddhistiska tempel på kartor.
Den som ni ser på denna bilden var faktiskt en byggnad formad i detta tecken. I byggnaden längst väggarna finns det 500 statyer som ni ser på bilden nedan. Det var faktiskt lite läskigt men ändå fräckt att gå där inne, det kändes som att statyerna följde en med blicken.
Klicka på bilden för att få den större.
Lingyin-templet är en av de största och rikaste buddhisttempel i Kina.
Vid sin höjdpunkt under konungariket Wuyue(907-978), hade templet nio flervåningshus, 18 paviljonger, 72 hallar, mer än 1300 sovsalar, och där bodde mer än 3000 munkar. Det har byggts om sexton gånger sedan dess.
Hangzhou är en vacker, mysig, tystlåten och kulturrik stad. Tyvärr hann vi inte uppleva alla sevärdheter, men så är det ju ibland, vi upplever hellre lite än inget alls(:
Det var såååhääär nära att vi missade tåget hem! När vi skulle bege oss från Lingyin-området försökte vi få tag på en taxi, men där fanns ju för tusan inga! Och dem(två) som väl fanns där vägrade att plocka upp oss, av någon konstig anledning. Så vi började gå, och gå, och tiden gick...
Klockan var 16.55 och tåget gick 17.30, och då ska jag tilläga att tågstationen var ungefär en halvtimme därifrån. Plus att alla taxibilar som åkte förbi oss på vägen var upptagna. Vi kände oss rätt körda om vi säger så...
Men precis när vi skulle gå över ett övergångsställe (på en liten väg som korsade den stora vägen) såg vi det, detta gröna vackra ljus från en taxi, som lyste över våra vackra porslinsansikten. Vi skrek av lycka, sa "XieXie" till taxichaffören från botten av våra hjärtan!
Sen visade vi vår tågbiljett för honom. När han såg tiden när tåget skulle avgå suckade han, med en liten antydan av skratt. Och tjooooff så bar det iväg! Jag var allvarligt talat livrädd, och Daniel sa "Vi skulle nog inte visat honom biljetten!", nej, det har du alldeles rätt i, tänkte jag.
Men vi klarade det, han lyckades till och med att lämna av oss på tågstationen 17.20, så lite extra dricks var han självklart värd, med tanke på att vi hade livet i behåll det vill säga(;

Hangzhou

16 Januari.
Del 2.
Leifeng Pagoda temple.
Pagod-orginalet byggdes år 975, någonstans mellan 1368-1644(Song-dynastin) attackerade Japanska pirater Hangzhou. De misstänkte att pagodan(pagoden?) innehöll vapen så de brände ner byggnaden. Allt som var byggt av träd brändes ner, det enda som fanns kvar var tegelstens-"skelettet". Några år senare fick kineserna för sig att tegelstenarna från byggnaden kunde bota sjukdomar och hindra missfall, därför stal många kineser tegelstenar för att göra det till puder. Den 25 September 1924 rasade pagodan. På bilden ser ni det som är kvar av byggnaden.
1999 bestämde myndigheterna att dem skulle återuppbygga pagodan över ruinerna från den gamla byggnaden. 2002 invigdes den nya pagodan.

Hangzhou

16 Januari.
Del 1.

I himlen finns paradiset, på jorden Suzhou och Hangzhou.
...så lyder ett gammalt kinesiskt ordspråk.s Hangzhou som
ligger ungefär 18 mil utanför Shanghai är känd för att vara
en av de vackraste städerna i Kina.
Staden är ganska "liten", ca 2 miljoner personer bor där.
Egentligen skulle vi till Hangzhou för någon månad sen när dem
trevliga svenskarna bodde här, men tyvärr blev inte det av.
I himlen finns paradiset, på jorden Suzhou och Hangzhou.(eller som Daniel sa på en redovisning vi hade i skolan för ett tag sedan; I himlen finns paradiset, på jorden finns Teckomatorp.)
...så lyder ett gammalt kinesiskt ordspråk. Hangzhou som ligger ungefär 18 mil utanför Shanghai är känd för att vara en av de vackraste städerna i Kina.
Staden är ganska "liten", ca 2 miljoner personer bor där.
Egentligen skulle vi till Hangzhou för någon månad sedan när det svenska gänget bodde där, men tyvärr blev inte det av. Bättre sent än aldrig.
Xihu-sjön/West Lake, är berömt i hela Kina och väldigt många kineser reser hit. I Kina har man inte särskilt många sjöar, därför är det lite speciellt med stora vattendrag.
Vi hade en disig förmiddag, väldigt synd.
Daniel skulle ta en bild på mig sittandes vid bron, men då kom en kines fram och ville ta en bild med mig, några sekunder efter att hon hade gått kom en annan fram och ville göra samma sak. Det kändes nästan som att det var jag som var sevärdheten(;
I bakgrunden ser ni Leifeng Pagoda temple, som vi senare gick till.
West lake Longjing-te anses vara en av dem bästa gröna teerna i Kina. Denna te-sort produceras vid West Lake och har gjort det sedan 700-talet. Såklart var jag tvungen att provsmaka. Det smakade okej, dem använder inte filter till teet för att man gärna ska tugga på te-bladen och få i sig all näring, det var nog det som förstörde upplevelsen lite, att få en massa blad i munnen är något jag helst hoppar över(;


1979

Jag hittade ett avsnitt från Tekniskt Magasin(1979) där dem är i Shanghai. Det är intressant att se hur Shanghai var för 30 år sedan. Om ni inte är intresserade av det, så spola fram till 29min, det handlar om dåtidens tv-spel, man kan ju lugnt konstatera att tiderna har förändras(;

Yuyuan garden

17 Januari.

Nästa kinesiska året är tigerns år, därför har de gjort en enorm tiger av läskburkar (?), haha kineser.

Yuyuan garden

Idag var vi på Yuyuan garden, där är gamla kinesiska byggnader, många stånd och en mysig men ändå hektisk miljö, jag får en liten julmarknadskänsla av att gå där.
På väg till Yuyuan Garden.
Utanför Yuyuan Garden.
Min nya kompis är en "försäljare"(han stod och tjatade rätt länge), denna sorts "försäljare" finns alltid vid de vanligaste turistställena "Watch, Bag, Dvd, Iphone" säger dem. Första gången vi hörde "Watch Bag!" blev vi helt ivriga, vi trodde att dem menade att vi skulle hålla koll på våra väskor för det var tjuvar i närheten, men så var inte fallet(;

Gamla bilder från Yuyuan Garden ser ni här och här.

Nya bilder kommer imorgon...

Shopping

Gammal och ny shopping.
4 plagg jag sytt upp på Fabric Market för någon månad sen.
Kjol med dragkedja(ja det är meningen att den ska vara sned), chinos som jag hade tänkt använda som leggings, tyvärr har dem töjt sig mycket, så jag måste sy in dem.
Chanel inspirerad tweedjacka och en klassisk kavaj.

Otrogen

Efter att ha sett avatar har jag lämnat människovärlden och förälskat mig i en avatar.
Konstigt nog heter hon också Louise.
Är hon inte snarlik min förra Louise?

Avatar

15 Januari.
Avatar får 10 av 10 kinapinnar, den var helt magisk! Såklart såg vi med 3D, allt blev så vackert! Rekommenderas verkligen!

Det omtalade Qipulu



En liten del av Qipulu.

Naaaaaaaawwwwww!

Mitt paradis, Daniels helvete.

Haha stackars påg!

Jag har berättat tidigare om de nya "vännerna" man får på Qipulu, ett bra sätt att bli av med dem är att agera paparazzi.

Denna sötingen var ett riktigt charmtroll, han stod och dansade, och sa "Hello, Bye, Goodbye" på ett sådant sätt så man bara smällter direkt(hans mamma jobbade på Qipulu)...

När man prutar här i Kina använder dem flesta sig av miniräknare, dem börjar tex på 200, vi skriver 50, och så fortsätter det.
När vi skulle pruta en resväska till Flizan hämtade charmtrollet en miniräknare och trippade sedan vidare med en allvarlig min och gav den till mig, haha så himla söt! Han vet vad som gäller(;

Vårsaker. Långarmad klänning, 2 väskor, 1 halsband, 3 par örhänge. (Klicka för större bilder)

Jag hittade Dwight(från bästa serien The Office), självklart var jag tvungen att köpa hans snygga face. Han har ett gummiband på toppen av huvudet som man knyter fast med slaimet i påsen, sen är det bara att kasta upp slaimet i taket och sen hänger Dwight och gungar i all sin glans, meningslöst, men ack så roligt!


Beijing.

9-10 Januari.
Jag älskar verkligen belysningen i detta landet! Så därför gick jag runt och dirigerade(och tvingade) Daniel vad han skulle ta bilder på, fast att han nästan frös fingrarna av sig, stackare!
Ännu en annorlunda soptunna.
Gatulamporna var gjorda som dem typiskt kinesiska fågelburarna.
På vägen hem beslöt vi oss för att ta en mysig kupe, vi fick ett rum tillsammans med ett äldre kinesiskt par, men de gillade nog inte oss, för de bytade kupe. Vi klagade inte(; Vi hade hur mysigt som helst och vi har nog aldrig sovit så gott!

Beijing.

9 Januari.
Himmelska fridens torg.
Allting var hårt övervakat kring Himmelska fridens torgHimmelska fridens port och den Förbjudna staden, detta på grund av att att många händelser i Kinas historia har utspelat sig här (klicka på länkarna för att läsa mer om det).
För att komma in på Himmelska fridens torg var vi tvungna att gå igenom en säkerhetskontroll och scanna våra väskor. Det var vakter överallt och torget stängde kl18, så ni kan förstå att detta är en viktig plats för kineserna.
Himmelska fridens port.
Vi frös som några idioter! Jag hade långärmat, lång kofta, leggings, jeans, två par strumpor, vinterjacka, halsduk, mössa, och vantar, men det hjälpte inte!
Himmelska fridens port.
Den 1 oktober 1949 utropade Mao Zedong(det Kinesiska kommunistpartiets ordförande), det officiella grundandet av den nya Folkrepubliken Kinas, ståendes på ett podium ovanpå Himmelska fridens port. 1 oktober är sedan dess Folkrepubliken Kinas nationaldag. Himmelska fridens port anses bland annat därför som en viktig symbol för Folkrepubliken och för Kina i sig.

Kortfattat kan jag förklara att denna dag, 1 oktober 1949, föddes det nuvarande Kina, i många kinesers ögon är (det nuvarande)Kina därför bara 60 år gammalt.
Först går man igenom Himmelska fridens port, som är den första av tre portar som leder in till Förbjudna staden, på bilden ser ni Duanmen, port nr2.
Ingången till den Förbjudna staden.
Tyvärr stängde de portarna redan vid 16(!!), så vi kom inte in. Vi blev jättebesvikna, för vi hade 4 timmars planerad tid tillgodo, men som jag berättade innan var allt hårt övervakat, det var förmodligen därför de stängde portarna så tidigt.

Beijing. Den kinesiska muren.

9 Januari.
Det första vi såg var "Butik & äkta kaffe" "Öppet", en rolig syn. Härligt att de väljer att skriva på svenska av alla språk.
Glad över att besöka denna historiska plats!
Vi gick längst upp till toppen.

Den kinesiska muren är 885 mil lång!
Brant!
Jag dog nog lite på vägen upp, dels av utmattning, och dels av svindel.
Detta var det läskigaste jag varit med om, det var branta backar, ojämna trappor, murväggen var låg på vissa ställen, och ibland blåste det till så man höll på att ramla, MEN trots allt detta var det en otroligt maffig och spännande upplevese!

Vackert

På tåget på väg till Beijing lyssnade jag på sommar i P1, där spelade de dessa två mysiga låtar. Perfekta att koppla av till.
Mikael Wiehe känner nog de flesta igen, även jag, men jag hade inte riktig koll på vad han gjorde för musik, förrens nu.
Denna låten är fin! Ta er tid att lyssna på den (trots WOW-videon,haha)!

Vackraste! Helen Sjöholm är helt otrolig!
Lägg märke till den unga Peter Jöback i videon, och lägg även märke till damen som står till höger om Helena, ibland är hennes ansiktsuttryck helt psyko!

Beijing.

9 Januari.
Vi anlände till Beijing railway station 7.30, vi tog sedan taxi till Beijing North railway station.


Jag är superb på att ta päronkort.

Från Beijing North railway station tog vi tåget till muren, det tog ca1½ timme.

Jag har inte berättat för er att jag har börjat styrketräna, mitt mål är att bli bodybuildare, som ni ser på mina stora muskulösa armar, och min biffiga kropp, är jag på god väg att nå mitt mål.

Första synen av muren!!

Beijing.

8 Januari.

Kl 21.10 avgick vårt tåg från Shanghai Railway station.

Ser ni var jag sitter?

De kollade Avatar på högsta volym(bilden till höger), det gjorde mig irriterad, för jag vill verkligen se den filmen, och jag hörde saker som jag helst hade velat slippa.

Vi fick plats vid ett 3-säte, som tur var så hoppade vår "granne" av på första stationen! Tack vare detta fick vi lite extra utrymme att utföra våra akrobatiska ställningar för att kunna sova någorlunda bra. Det blev en lång natt...

Sanya, Dag 6.

28 December.
Sista dagen tillbringade vi såklart på stranden. Packningen fick också följa med.
Frukt.
Vår resa till Sanya blev verkligen över förväntan. Vi hade det perfekt exakt hela tiden, och vi hade superroligt tillsammans.
Sanya-resan kommer att bli ett minne för livet<3

Sanya, Dag 5.

27 December.
Sista kvällen var vi självklart tvugna att gå till Fat Daddys och till street food.
Klicka på bilderna för att få dem större.

Home sweet home

Nu är vi äntligen hemma, det har varit en intressant resa. Vi har frusit, frusit och frusit, men det har det varit värt, för vi har (bland annat) fått uppleva en av världens 7 nya underverk!
Bilder får ni se i veckan(:



Ps.
Grattis Danne i efterskott! Hoppas du hade en bra födelsedag!
Kram från oss!

Helg!

Såja, ni har vi lagt upp en del bilder som ni kan njuta av i helgen medans vi är bortresta.
Vi tar tåget 21.00 ikväll och är framme 8.00 i Peking imorgon. Det kommer bli en lååång natt!
Vi kommer spendera hela lördagen i Peking, sen kommer vi ta ett nattåg tillbaka till Shanghai på kvällen.
Med tanke på den begränsade tiden vi har så måste vi prioritera platserna vi ska besöka. Vi ska givetvis besöka muren, den Förbjudna staden och Himmelska fridens torg, sen får vi se vad vi hinner med.


På tal om något annat, så ska vi börja läsa Hanzi(tecken) dem 2 sista månaderna i Shanghai.
Vi har "bara" läst Pinyin (normalt alfabet) än så länge. När vi kom hit trodde vi att vi skulle få läsa tecken blandat med Pinyin, men för att läsa tecken måste man ta eftermiddagslektioner, och det fick vi inte av Csn, vilket kan tyckas konstigt, för då hade vi gått en vanlig heldag.
I vilket fall som helst tyckte vi att det räckte med att lära sig mer kinesiska, vi trodde att ju mer vi lärde oss ju lättare skulle det bli, men tvi fick vi, denna månaden har inte varit så rolig i skolan.

Jag ska ge ett exempel, "Shi", ett kort och enkelt ord i det kinesiska språket, det kan väll inte vara så svårt att komma ihåg, eller?
"Shi" betyder bland annat(med en variation av dem 5 olika tonerna):
historia, arg, sten, tid, bank, är, ja, bli, att veta, dekoration, 10, hård, liv, dart, typ, att passa, osv...
Ja ni förstår, det kan vara lite svårt att hålla reda på orden(;
Därför ser vi mycket fram emot av att lära oss Hanzi, det sägs vara jättesvårt, men tycker man något är roligt så brukar det gå bra!

Sanya, Dag 5.

27 December.
Buddha-statyn i bakgrunden.
Hahaha! Daniel fick springa snabbt runt stenar, över bäckar, igenom grottor, och korsa en djungel för att hinna vara med på bilden.
Buddha-statyn.
Buddha-statyn.
Detta är ett av dem vackraste träden jag har sett! Direkt när jag såg det skrek jag till Daniel att han skulle fota. Tyvärr är byggnaden lite i vägen.
Buddha-statyn.
Rökelser. Love it!/L. Hate it!/D.
Buddha-statyn (huvudattraktionen) är 108 meter hög, och därmed det näst högsta monumentet i världen. Frihetsgudinnan är 46 meter, eller 93 om man räknar platån hon står på. (Statyn invigdes efter sex års konstruktion av 108 munkar.)

Sanya, Dag 5.

27 December.

Jag och Daniel var på Sanya Cultural Nanshan Tourism Zone. För att förklara kortafattat så är det en stor vacker park för buddhister. På kartan längst ner tll höger ser ni huvudattraktionen(statyn som står på en "ö" i havet), det är en staty med en buddha. Mer om den i nästa inlägg.

Jag köpte en tanthat med en stor rosett på.

Jag träffade 3 fans som ville ta bild med mig, dem är så söta(haha kolla ungen).

Daniel har fått dille på majskolvar.


Qipulu

Idag var vi en runda på Qipulu, vi skulle köpa 4 väskor, halsdukar och mössor. Tyvärr var det någon sorts razzia, så det var inte många "stånd" som hade öppet...

...men jag fyndade denna väska. I verkligheten är den mycket finare och mer färgglad(lila).
Ca 200kr, jag är överlycklig!

.

I taxin på väg till skolan.
Söta små kakor.

En lägesrapport


-Som vi har berättat tidigare har vi problem med visumet. Vi måste åka till Hong Kong för att ordna ett nytt. Vi har pratat med både skolan och Spinn(företaget vi fick hjälp av att ordna resan) om varför skolan skickade ett mail till oss där det tydligt stod att vi bara skulle ordna visum för 3 månader hemma i Sverige, och sedan skulle skolan hjälpa  oss med resten.
Tydligen så har reglerna ändrats, innan behövde man inte åka till Hong Kong för att få ett nytt visum. Fine, saker förändras. MEN, skolans ursäkt till varför de gav oss fel information var att de inte hade hunnit ändra mailet(!!!), det tar 5 minuter!
Spinns ursäkt var att de bara skickar vidare mail som de får från skolan, och att det inte är deras ansvar vad som står i det, men hallå, anledningen till varför vi tog hjälp av Spinn var för att vi trodde de hade koll på allt, annars hade vi lika bra kunnat ordna resan/skolan själv. Det är ju deras arbete att veta allt angående dem praktiska sakerna, tycker jag iallafall!

Nu blir det så att vi åker till Hong Kong. Vi kommer förlora onödiga pengar på detta, men vi kommer förlora ännu mer om vi åker hem tidigare, så det finns inte så många alternativ.

Resan till Hong Kong blir av i början av februari, så att visumet hinner fixas i tid. 
Innan dess ska vi åka till Peking, Hangzhou och kanske till gula bergen, det ska bli spännande!

Tänk, det är bara 2 månader kvar! Tiden har gått så snabbt! Jag vill verkligen inte hem! (Såklart saknar jag er där hemma supermycket)

Sanya, Dag 2. Julafton.

Jag har glömt att berätta om resan hem från Monkey Island.
För att ta oss dit tog vi taxi, det tog ungeför en timme och vi betalade 100Rmb(Monkey Island ligger ute på lannet). När vi skulle hem hade vi tyvärr inte turen att hitta en taxi som ville ta oss tillbaka till Sanya.
Så vi fick hjälp av en tuktuk-förare, han körde oss till "busshållplatsen" där vi skulle ta bussen.
När vi hoppade på såg det ut såhär, det kändes verkligen som att vi var med i en komedifilm(det var bara dem levande hönsen som saknades).

Efter ett tag hoppade folk av och det blev lite mer plats på bussen.


Alla glodde på oss, såklart, och när jag och Daniel började pratade svenska med varandra var det en tant som började asgarva, som om hon aldrig hört något roligare (tanken om att vara med i en komedifilm slog mig åter igen).

Tjejen brevid mig tog en bild på mitt hår med mobilen när jag hade ryggen emot henne och pratade med Daniel.

De är för roliga(;

Det var inte de bästa stötdämparna i bussen.

Denna resa tog ungefär 2½ timme.



Qipulu

6 Januari.

En filmsnutt om mat. (Ja jag vet att jag blev supersexig på bilden till klippet, men jag kan faktiskt inte rå för min sexighet)

Det jobbiga med Qipulu är att man får en "vän" som följer efter en var man än går. Denna "vän" försöker bestämma var och vilka affärer vi ska gå till. Idag hade vi en "vän" efter oss i 1 timme. Det blir lite irriterande efter en stund. När vi väl lyckades bli av med honom kom det 3 nya "vänner" på en och samma gång.
Men det är det värt...

Vårkläder. 2 klänningar 100, 2 koftor 100, väska 30 och fjärilsring 20.

3 tröjor 120. De 2 första tröjorna är mina och den sista är Daniels. Såklart ska vi ha på oss tröjorna samtidigt, tss(;

Mix


Vi har provat att äta kastanjer. Det luktade som brända mandlar, men smakade tyvärr inte lika gott.
Detta är min favoriträtt just nu. Är beroende.

Tänk dig att du vaknar, går ut i vardagsrummet, och där framför dig står Michael Myers. Då blir man rädd.

Sanya, Dag 4.

26 December. Bilder från digitalkameran.

Restaurang vid stranden.

Tuktuk såklart.


Fat Daddys.

Sanya, Dag 4.

26 December.

Daniel dricker kokosmjölk.
Själv är jag inte så förtjust i kokos...trodde jag! Men äkta kokos är riktigt gott!

Daniel och Kevin körde jetski, tyvärr har vi ingen bild på det.

Denna kväll var solnedgången otroligt vacker(dock svårt att fånga på bild).

Favoritstället Fat Daddys. Här kunde vi sitta utomhus, lyssna på livemusik, spela biljard, dricka öl och äta god västerländsk mat.

Sunday



Favoritsalladen.

Förresten, är det någon av er som behöver en(eller två) ny resväska?
För isåfall köper vi en till er, och använder den när vi åker hem.
En win-win situation. Jag tror att man får ge ungefär halva priset(vi tror att det kan finnas för en tredjedel av priset också) för en resväska här jämfört med hemma i Sverige (självklart kollar vi upp det exakta priset om det är någon som är intresserad).

20100102

...coolt datum!

Idag har vi varit och köpt många presenterna tilll er. Älskar att handla, jag är ju lite av en shopaholic (fast vilken tjej är inte det), men ibland får jag faktiskt lite prestationsångest över att hitta presenter till er, haha. Vill ju att alla ska bli nöjda(; Men jag får ha i åtanke att det är tanken som räknas.

Och så blev det såklart lite till mig själv. Myskofta, solbrillor till våren, och fransar som jag tänkte pimpa min väska med.


Sanya, Dag3.

25 December.

Dagen innan, på julafton, åt vi julbuffe på ett hotell. Innan vi skulle gå därifrån på kvällen frågade vi managern om vi kunde komma dagen efter och bada i deras pool. Egentligen var det inte tillåtet. Men såklart kunde han inte säga nej till oss(;


Så otroligt vackert. Vi var nästan dem enda vid poolen, så skönt. Vi har en teori om varför det inte var så många kineser där, det är dels för att dem inte vill bli solbrända, och dels för att det inte är många kineser som kan simma.


2009/2010

Nu ska ni få höra om vårt nyår.

Kvällen började med att Daniel skulle få hjälp av Kirre via Msn hur man knyter en slips. Tesso och Kirre kunde se oss, men vi kunde inte se dem. Efter 3 försök med slipsknytning gav Daniel upp.
(Ursäkta röran).

Vi åkte sedan till People Square för att möta upp 4 kompisar från skolan.
Vi begav oss mot en restaurang vid Bund. Denna restaurang skulle vara väldigt exklusiv och fin. Men dock till ett acceptabelt pris. 
Vi måste spara pengar till de 3 resorna vi ska göra, men 200-300 för mat tyckte vi ändå att vi kunde unna oss.
Vi klev in i restaurangen, väldigt flådigt. Satte oss till bords. Och kollade på menyn (det fanns bara en nyårsmeny).
1...4...0...........................0! Jajamensan, 1400Rmb. Per person. För mat! Ohh oj, förlåt, jag glömde, och ett glas champange.

"Nej, detta har vi verkligen inte råd med" sa jag och Daniel. "Detta är ju en resa till Sanya!".
Så såklart beslöt vi oss för att gå, men...dem andra stannade kvar. Missförstå mig rätt, dem är verkligen 4 härliga personer. Men i vår värld väljer man hellre ett roligt sällskap än en flådig restaurang.

Så det var bara för oss att bege oss ut i nyårskvällen och leta upp ett ställe vi kunde äta på.
Vi beslöt oss för Zapatas(eller jag bestämde Zapatas). 
Zapatas hade platser, men det var sittandes helt ensamma på en våning, vid en bardisk. Kändes lite tragiskt kanske(;
Så vi gick till en pub istället(den puben där vi tryckte i oss hamburgare efter frukt-tävlingen).
Detta blev vår nyårsmiddag:

Pommes friterade i olja från medelhavets djupaste djungel. Salladen är handplockad av den kinesiska kejsaren.
Quesadillasreceptet är konstruerat av ingen mindre än Old el Paso. Och wrapens oranga färg är gjord av guldpulver blandat med dyr saffran.
Detta till ett pris av...håll i er....120Rmb...eller nej vänta...det kommer mer....det var 2för1...så vi betalade...60Rmb!! Väldigt exklusivt!

När jag skrev, "...för mig spelar det ingen roll om det bara blir jag och Daniel ensamma med var sin ölburk i ena handen och ett tomtebloss i andra, vi är i Shanghai, det räcker bra för mig"...

...kanske jag inte riktigt menade det, för jag trodde inte det skulle inträffa(;
MEN, vi hade så roligt ihop ändå, jag och min bästa finaste Daniel. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad för att vi kan ha det så roligt tillsammans, på en pub, "ensamma", på nyår. Det finns verkligen ingen bättre! Älskar dig!
Så, slut med det djupa(;

Vi träffade kinesiska vänner som vi satt och pratade med nästan hela kvällen.
Härliga pågar! Det var på tiden att vi fick lite kinesiska vänner!

Gott nytt år!
Jag fick påminna Daniel om att säga "Detta är vårt år älskling" Som han sa för första gången för 3 år sedan, och som blivit lite av en tradition nu (Okej, lite påtvingad, men det är tanken som räknas, hehe).

(Ni får se en bättre bild på klänningen nästa gång jag använder den, det blev inga rättvisa bilder).

På tolvslaget gick alla i baren runt och skålade med varandra och önskade "Happy new year!".
När klockan slog 2 gick vi hem och la oss. Vi skulle egentligen vidare ut på nattklubb och träffa några kompisar.
Men vi kände oss nöjda där.
Nyårsafton blev inte som förväntat, men ack så underbar ändå:D 
Fast att vi var "ensamma", med var sin öl i handen. Och denna gången menar jag det(;


Hur var ert nyår? Hur firade ni det?

RSS 2.0