Hangzhou

16 Januari.
Del 3.

Lingyin-området.
Feilai Feng.
Religiösa hällristningar och en Feilaigrotta.
Finn ett stort fel.
Det känns otippat att se detta (hemska) tecken på en karta för ett Buddhistiskt område. Men i Asien används wan(som tecknet heter på kinesiska) för att symbolisera buddhistiska tempel på kartor.
Den som ni ser på denna bilden var faktiskt en byggnad formad i detta tecken. I byggnaden längst väggarna finns det 500 statyer som ni ser på bilden nedan. Det var faktiskt lite läskigt men ändå fräckt att gå där inne, det kändes som att statyerna följde en med blicken.
Klicka på bilden för att få den större.
Lingyin-templet är en av de största och rikaste buddhisttempel i Kina.
Vid sin höjdpunkt under konungariket Wuyue(907-978), hade templet nio flervåningshus, 18 paviljonger, 72 hallar, mer än 1300 sovsalar, och där bodde mer än 3000 munkar. Det har byggts om sexton gånger sedan dess.
Hangzhou är en vacker, mysig, tystlåten och kulturrik stad. Tyvärr hann vi inte uppleva alla sevärdheter, men så är det ju ibland, vi upplever hellre lite än inget alls(:
Det var såååhääär nära att vi missade tåget hem! När vi skulle bege oss från Lingyin-området försökte vi få tag på en taxi, men där fanns ju för tusan inga! Och dem(två) som väl fanns där vägrade att plocka upp oss, av någon konstig anledning. Så vi började gå, och gå, och tiden gick...
Klockan var 16.55 och tåget gick 17.30, och då ska jag tilläga att tågstationen var ungefär en halvtimme därifrån. Plus att alla taxibilar som åkte förbi oss på vägen var upptagna. Vi kände oss rätt körda om vi säger så...
Men precis när vi skulle gå över ett övergångsställe (på en liten väg som korsade den stora vägen) såg vi det, detta gröna vackra ljus från en taxi, som lyste över våra vackra porslinsansikten. Vi skrek av lycka, sa "XieXie" till taxichaffören från botten av våra hjärtan!
Sen visade vi vår tågbiljett för honom. När han såg tiden när tåget skulle avgå suckade han, med en liten antydan av skratt. Och tjooooff så bar det iväg! Jag var allvarligt talat livrädd, och Daniel sa "Vi skulle nog inte visat honom biljetten!", nej, det har du alldeles rätt i, tänkte jag.
Men vi klarade det, han lyckades till och med att lämna av oss på tågstationen 17.20, så lite extra dricks var han självklart värd, med tanke på att vi hade livet i behåll det vill säga(;

Kommentarer
Postat av: Tesso

Riktigt coolt ser där ut att vara! Älskar alla skulpturer och figurer.

Haha vilken tur att ni fick tag i taxi! Fy FAN annars! Obehagligt att vara strandsatt någonstans där man inte känner till nånting.

Saknar er! <3

2010-01-23 @ 16:15:00
URL: http://tessosan.blogg.se/
Postat av: cammie

härliga bilder

2010-01-23 @ 22:31:56
URL: http://tuschaa.blogg.se/
Postat av: zäääz

fett otippat med hitler märket, jag menar hmm, haha ni ser ut att ha det gött :) lollo du är så söt på alla bilder!! Puuuuuss

2010-01-26 @ 07:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0