Hangzhou

16 Januari.
Del 1.

I himlen finns paradiset, på jorden Suzhou och Hangzhou.
...så lyder ett gammalt kinesiskt ordspråk.s Hangzhou som
ligger ungefär 18 mil utanför Shanghai är känd för att vara
en av de vackraste städerna i Kina.
Staden är ganska "liten", ca 2 miljoner personer bor där.
Egentligen skulle vi till Hangzhou för någon månad sen när dem
trevliga svenskarna bodde här, men tyvärr blev inte det av.
I himlen finns paradiset, på jorden Suzhou och Hangzhou.(eller som Daniel sa på en redovisning vi hade i skolan för ett tag sedan; I himlen finns paradiset, på jorden finns Teckomatorp.)
...så lyder ett gammalt kinesiskt ordspråk. Hangzhou som ligger ungefär 18 mil utanför Shanghai är känd för att vara en av de vackraste städerna i Kina.
Staden är ganska "liten", ca 2 miljoner personer bor där.
Egentligen skulle vi till Hangzhou för någon månad sedan när det svenska gänget bodde där, men tyvärr blev inte det av. Bättre sent än aldrig.
Xihu-sjön/West Lake, är berömt i hela Kina och väldigt många kineser reser hit. I Kina har man inte särskilt många sjöar, därför är det lite speciellt med stora vattendrag.
Vi hade en disig förmiddag, väldigt synd.
Daniel skulle ta en bild på mig sittandes vid bron, men då kom en kines fram och ville ta en bild med mig, några sekunder efter att hon hade gått kom en annan fram och ville göra samma sak. Det kändes nästan som att det var jag som var sevärdheten(;
I bakgrunden ser ni Leifeng Pagoda temple, som vi senare gick till.
West lake Longjing-te anses vara en av dem bästa gröna teerna i Kina. Denna te-sort produceras vid West Lake och har gjort det sedan 700-talet. Såklart var jag tvungen att provsmaka. Det smakade okej, dem använder inte filter till teet för att man gärna ska tugga på te-bladen och få i sig all näring, det var nog det som förstörde upplevelsen lite, att få en massa blad i munnen är något jag helst hoppar över(;


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0