Beijing.

9 Januari.
Himmelska fridens torg.
Allting var hårt övervakat kring Himmelska fridens torgHimmelska fridens port och den Förbjudna staden, detta på grund av att att många händelser i Kinas historia har utspelat sig här (klicka på länkarna för att läsa mer om det).
För att komma in på Himmelska fridens torg var vi tvungna att gå igenom en säkerhetskontroll och scanna våra väskor. Det var vakter överallt och torget stängde kl18, så ni kan förstå att detta är en viktig plats för kineserna.
Himmelska fridens port.
Vi frös som några idioter! Jag hade långärmat, lång kofta, leggings, jeans, två par strumpor, vinterjacka, halsduk, mössa, och vantar, men det hjälpte inte!
Himmelska fridens port.
Den 1 oktober 1949 utropade Mao Zedong(det Kinesiska kommunistpartiets ordförande), det officiella grundandet av den nya Folkrepubliken Kinas, ståendes på ett podium ovanpå Himmelska fridens port. 1 oktober är sedan dess Folkrepubliken Kinas nationaldag. Himmelska fridens port anses bland annat därför som en viktig symbol för Folkrepubliken och för Kina i sig.

Kortfattat kan jag förklara att denna dag, 1 oktober 1949, föddes det nuvarande Kina, i många kinesers ögon är (det nuvarande)Kina därför bara 60 år gammalt.
Först går man igenom Himmelska fridens port, som är den första av tre portar som leder in till Förbjudna staden, på bilden ser ni Duanmen, port nr2.
Ingången till den Förbjudna staden.
Tyvärr stängde de portarna redan vid 16(!!), så vi kom inte in. Vi blev jättebesvikna, för vi hade 4 timmars planerad tid tillgodo, men som jag berättade innan var allt hårt övervakat, det var förmodligen därför de stängde portarna så tidigt.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Roligt att följa era äventyr. Det är lite annat än vanliga Sverige.

2010-01-13 @ 20:09:47
Postat av: Tesso

1. Sjukt att bygga ett palats med 9999½ rum!!

Vad fan skulle de med alla dem rummen till på 1400-talet liksom? Haha

2. Är det Daniel på andra bilden? Som har konverterat? Till kines?

3. Fy fan det är hemskt att frysa så!! Hur många grader va det typ? Eller det va blåsten? Här är inte varmt här hemma heller kan jag berätta! Just nu är det väl okej, men förra veckan va det runt 15 minus :S

4. Riktigt sjukt att (det nuvarande) Kina endast är 60 år gammalt!

5. Där ser otroligt vackert ut, typiskt kinesiskt liksom! Såå tråkigt att ni inte kom in i Den förbjudna staden:(

2010-01-13 @ 20:51:17
URL: http://tessosan.blogg.se/
Postat av: lollo

Roligt att du tycker det Fredrik!



1.Jag läste också om det, lite storhetsvansinne kan man tycka(;

2.HAhahahha

3.Alltså det var bara -6 grader, men jag tror att det beror på att det är fuktigare i luften här än i Sverige, det kryper sig in på bara skinnet.

4.Det är supersjukt, men det förklarar en del också.

5.Jag är fortfarande bitter över det, men och andra sidan har vi haft det så bra hittills, något måste ju gå snett(;

2010-01-14 @ 09:34:44
URL: http://louiseodaniel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0