23 September

Förlåt för att vi inte bloggar så mycket som vi gjort innan. Men vi hinner verkligen inte. Idag har vi gått i skolan 9.00-12.30. Lunch i en timme. Sen har vi varit hos en privatlärare 13.30-15.00. Ätit, taxi hem, och nu tar vi en välbehövd paus framför datorn. Och snart ska vi på pluggandet igen.

Varje dag får vi i läxa att kunna det vi har gått igenom under dagen. Och det är hur mycket som helst! Det är som att plugga till ett prov varenda dag. Att lära sig kinesiska är roligt, men mycket svårt och intensivt!


För er som är intresserade av vad vi äter i detta land:

Rice, mushroom, pork. 25Rmb.

Rice, fried pork and curry.25 Rmb.

Till dom flesta måltiderna får man en liten skål med soppa.

Det som ligger i den lilla vita skålen är någon slags inlagd gurka med vitlök och chili. Vitlök, eller lök överhuvudtaget, är någonting vi saknar rejält. Inte många maträtter som innehåller det.

* 1Rmb är ungefär 1Kr.

Kommentarer
Postat av: tesso

Ni behöver verkligen inte be om ursäkt, vi förstår att det är fullt upp hela tiden! Jag tycker ni skriver mycket iaf, man hänger med på vad ni gör iaf och hur ni har det, det är huvudsaken:) Maten ser riktigt god ut, currymaträtten sen exakt ut som min favvorätt jag hade i japan, såå gott! Bara inte curryn är för stark;P får ni också sked till curryrätter? det är tydligen "fult" att äta det med pinnar, iaf i japan. Skumma vett&etiketter de har där borta! Puss

2009-09-23 @ 20:26:50
URL: http://metrobloggen.se/tesso
Postat av: lollo

Curryrätten var inte stark alls, men det va en tjock och fyllig sås, mycket uppskattat!(: Haha altså japaner och kineser har så roliga saker för sig.

2009-09-24 @ 10:54:02
URL: http://louiseodaniel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0