Ett besök i Sverige

Idag tog vi som vanligt taxi ner till stan, denna gången skulle vi besöka skolan för att få ett rekomendations-brev som vi skulle lämna till polisen, och för att kolla in skolan lite.  När vi kom till skolan fick vi ett glatt välkomnande av receptionisten Amy. När vi berättade om vårt rekomendations-brev så satt hon som ett frågetecken, men det skulle ändå visa sig senare att vi inte behövde något.
Innan vi åkte fick vi ett mail från skolan där det stod att vi bara skulle fixa ett 90dagars turistvisum, sen skulle de hjälpa oss med att förlänga det ytterligare 90dagar. Amy förklarade dock idag att det bara går att förlänga 60 dagar. JAHA?! Vad gör vi nudå, vi ska plugga här i 180 dagar men vi har bara visum i 150. Jaja det fixar väl sig på något vis, vi får väl muta polisen eller något.
Efter skolan skulle vi till en kamerabutik, men taxichaffören visste nog inte var det var och släppte av oss på en random plats, mitt i det värsta ösregnet i mannaminne.
Efter det åkte vi taxi till IKEA, 37 kr för lite mer än 1 mil. BILLIGT!
Detta IKEA var enormt.
Det kändes som hemma men ändå inte. Konstig känsla.
Kineserna prövar möblerna med besked, här ser ni några som tar en tupplur.
Givetvis åt vi svensk mat.
Detta köpte vi; 2st Papperskorgar, 2st adaptrar, en gubbe, tvål, 2st toaborstar, kastrull, plastmuggar, saxar, bestick, flasköppnare, 2st diskborstar, mugg, klädhängare, 4st tallrikar...
!
2st kuddar, 2st täcken, en tunn madrass och en filt. Allt detta för 700Rmb(ca 700kr). Perfekt!

Kommentarer
Postat av: Tesso

Det var väldigt billigt, 700 spänn för allt det! Kan tänka mig att det kändes kontigt att va på IKEA i ett annat land, det är ju svenskt men med en massa kineser överallt :P Synd med ösregn! Men det är väl varmt ändå va? Hur många våningar va ikea på? Haha ser sjukt högt ut! Jag ska hälsa från Kirre, vi saknar er! Känns konstigt att inte ha några planer med er nu när det närmar sig helg:/ Puss!

2009-09-17 @ 22:53:17
URL: http://metrobloggen.se/tesso
Postat av: lollo

Precis, och det nästan allt står på svenska, det var tom svenska böcker som rekvisita(: Det var 2 våningar,men det var även kontor där.Det är jättevarmt här fast det regnar! Uschja helgerna är inte roliga utan er, så tråkigt): puss!

2009-09-18 @ 02:25:58
URL: http://louiseodaniel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0